Inițiere referendum de susținere a independenței justuției

Manifest

Aceasta este o platformă (la început de drum) al cărui scop este acela de a iniția un referendum pentru eliminarea art. 132 alin. (1) din Constituție. Prin eliminarea acestui articol putem asigura independența înalților procurori, iar in extenso a Justiție.


În articolul “Pe intelesul tuturor: Decizia CCR din 30 mai 2018 cu privire la procurori”, Cristi Danileț urmărește implicațiile deciziei CCR, și arată pe înțelesul tuturor cum Președintele a fost redus la un simplu spectator în numirea și revocarea înalților procurori. De asemenea, mai arată cum din acest punct Justiția din România a devenit subordonată Politicului – situație în care România se afla pînă în anul 2004.

Dar cea mai importantă remarcă este “Situația actuală provine din art. 132 alin. (1) din Constituție. Acea sintagmă „procurorii…sub autoritatea ministrului” trebuie eliminată. Pentru asta ar trebui un referendum de modificare a Constituției. Legea poate fi inițiată de Parlament sau de cetățeni. Până atunci trebuie securizată cariera procurorilor și mijloacele de intervenție a ministrului justiției în cariera lor și dosarele instrumentate de ei.”. Prin urmare, există speranță!


Așadar, cine dorește să se alăture demersului, este invitat să ne contacteze la următoarea adresa: valul.redactie@gmail.com .

Astfel, avem nevoie de oameni cu experiență în Drept, în Marketing, în Logisitică și Organizare. Avem nevoie de oameni care să se implice în strîngerea de sămnături. De oameni care să construiască bannere, flyere, orice ține de advertising. Viziunea mea este aceea de a cîștiga această bătălie pe cale legală, prin inteligență, muncă și marketing.

Sună ambițios? Da, este! Sună ireal? Da, este! Dar trăim vremuri ireale, care necesită măsuri ireale, dublate de ambiție și muncă.

9 thoughts on “Inițiere referendum de susținere a independenței justuției

 1. Sunt de acord cu ideea referendumului.
  E timpul sa aratam si sa ne aratam ca suntem in stare sa facem ce este necesar sa avem o societate democratica

 2. Ce păcat că sunt doar un absolvent de liceu cu dorință de dezvoltare și cam atât,fără putere de decizie.Însă,poate cu putere de manifest și spirit moral.Generația tânără are potențial,nu suntem niște marionete.

  1. @Mihai: Poți fi un lider al liceenilor și al studenților – iar asta nu este puțin! Te vom contacta via email săptămîna viitoare. Pînă atunci, construiește-ți în minte o rețea a oamenilor care te-ar putea ajuta în acest demers.

   Numai bine,
   V.

 3. Am 74 ani, sunt un pensionar necajit si cardiac pe deasupra, dar voi face si eu cate ceva. Pentru inceput, am inceput sa raspandesc apelul dv. pe facebook (la prieteni si public), incerc si pe alte retele. Trebuie sa devina viral, in tara si-n diaspora! Fiecare om onest sa faca tot ce poate! Succes tuturor!!!
  Margarit Duicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *